Newsletter

Co zjeść w Turcji, czyli więcej niż kebab

Kulinarny patriotyzm jest znakiem rozpoznawczym Turków. Kłótnie z innymi krajami o pochodzenie konkretnych potraw przybierają tu więc niekiedy niespodziewany obrót
15 czerwca, 2024
przeczytasz w mniej niż 6 min.

Wszystko, co musicie wiedzieć o Maderze

Wieczna wiosna, 150 tuneli, najlepsze na świecie banany, CR7, fajerwerki w czerwcu, Józef Piłsudski i niezwykłe lewady. Oto Madera, wyspa, którą rok
14 września, 2024
przeczytasz w mniej niż 17 min.

Kilka dni na Morawach

Czeskie Morawy są wprost stworzone pod wyprawy rowerem
24 sierpnia, 2024
przeczytasz w mniej niż 5 min.

Popularne

Premium Quality

Made by WiThemes - Since 2013

Najchętniej komentowane

Lubię opowiadać historie

4 grudnia, 2021
przeczytasz w mniej niż 12 min.
Bartek Kieżun znalazł sposób na to, by z podróżowania uczynić swój zawód, ale też na ucieczkę z turystycznych pułapek

Zostań wydawcą Travel Magazine

Twoja pomoc pozwoli nam tworzyć teksty na najwyższym poziomie

Redaktor naczelny Travel Magazine. Dziennikarz, autor książek podróżniczych. Od ponad 20 lat w podróży, od dwóch dekad utrzymuje się z pisania.

Travel Magazine to kreatywny i kulturalny magazyn o świecie. Podróżowanie jest jedną z form opowiadania.

Ze Słowenią związany od 2011 roku. Prowadzi blog SlovVine.com wybrany Winiarskim Blogiem Roku 2019 magazynu Czas Wina. Jego teksty o Słowenii ukazały się na łamach Tygodnika Powszechnego, Tygodnika Przegląd i Czasu Wina.

Fotografka, która czasem pisze o miejscach i ludziach. Publikowała m.in. w "Polityce", "Piśmie", "Kukbuku", "Wysokich Obcasach" i "The Guardian". Finalistka Grand Press Photo, nagrody im. Krzysztofa Millera "Odwaga patrzenia" i "Leica Street Photo". Najbardziej lubi pracować w Polsce i krajach hiszpańskojęzycznych.

Weekly