Smaki Bolo de mel. Portugalski sposób na Święta 5 grudnia, 2020 Portugalczycy ten piernik z trzcinową melasą pokochali całym sercem. I trudno im się dziwić Czytaj dalej
Kultura Kulinarna mapa Stambułu, czyli ,,Stambuł do zjedzenia” Bartka Kieżuna 5 grudnia, 2020 W swojej najnowszej książce Kieżun opowiada jak zakochał się w Stambule – pięknym i fascynującym, ale też trudnym mieście Czytaj dalej
Spektrum Kąpiele leśne. Przejściowa moda czy sposób na zdrowe życie? 5 grudnia, 2020 Podnosi odporność, obniża stres i nie jest magiczną pigułką z apteki. Jest lasem Czytaj dalej
Zoom Zoom: Droga we mgle. Osetnik Jedyny niezmienny punkt na plaży w Osetniku to szczątki dawnego buczka mgłowego. Niegdyś chronił przed zagubieniem statki. 5 grudnia, 2020
Spektrum Jak chińskie jedzenie zmieniło amerykańską tradycję Pieczona szynka lub faszerowany indyk? To przeszłość. Dziś w Boże Narodzenie Amerykanie pochylają się nad chińskimi potrawami 5 grudnia, 2020
Spektrum Życie w czasach strachu Jeszcze latem zdawało się, że wszystko powoli wraca do normy. Wzmożona fala pandemii pozbawiła nas jednak złudzeń. Większość z nas o podróżowaniu może na razie zapomnieć. A nie jest to przecież jedyny problem, z jakim się mierzymy 5 grudnia, 2020