Wino, które nie jest jeszcze winem potrafi wprawić serce w radosne drżenie
Prosciutto e melone. Trudno o bardziej letnią przekąskę i o bardziej włoski smak
„Latem we wszystkich domach robi się gazpacho” – twierdzi Cristina, kucharka z Estremadury. Czym różni się ono od salmorejo i jak je przygotować? Pisze Julia Zabrodzka
Wybraliśmy cztery potrawy i cztery miejsca, od których powinniście rozpocząć stambulską podróż kulinarną
W Turcji herbatę pije się od śniadania do kolacji. Rekordziści wychylają kilkadziesiąt szklaneczek dziennie
Bartek Kieżun pojechał szukać prawdziwie ateńskich smaków. A przy okazji wybrał się na plażę
Kawa z winem, wino z piwem, piwo z lodami, wino z destylatem. Mieszkańcy Madery lubią łączyć napoje w zaskakujących kombinacjach
W mojej prywatnej kolekcji smaków z różnych części świata, na listę “naj” wdarł się ser halloumi od pani Sofii z wioski Letimwu. Ale Cypr ma do zaoferowania znacznie więcej
Jest tylko jeden kulinarny symbol północnego regionu Hiszpanii. Ośmiornica
Ramen w wielu miejscach osiągnął już status dania wykwintnego i drogiego. Historia tej japońskiej potrawy ma jednak skromne początki
Mieszkańcy portugalskiego Alentejo każdy posiłek potrafią zamienić w małe święto. Spotkania przy prostych, treściwych daniach trwają tu godzinami