Felietony Listy ze Słowenii #16. Jestem fajfoklokiem Kawosze mają w Słowenii raj. Miłośnicy herbaty – piekło Więcej16 stycznia, 202115 stycznia, 2021Arts See All »Business See All »2 stycznia, 20211 stycznia, 2021 Pan con tomate, czyli prawdziwy smak Hiszpanii Ze zwykłej grzanki z Hiszpanie uczynili dzieło sztuki. Choć nazwali je prosto: pan con tomate – chleb z pomidorami5 grudnia, 20204 grudnia, 2020 Bolo de mel. Portugalski sposób na Święta Portugalczycy ten piernik z trzcinową melasą pokochali całym sercem. I trudno im się dziwić7 listopada, 202016 listopada, 2020 Kurczak w czekoladzie Mole poblano – aromatyczny, pikantny sos z czekolady – uważany jest dziś za kulturowe dziedzictwo Meksykanów7 listopada, 20207 listopada, 2020 Pastel del bordallo. Nowy smak Portugalii Dwóch starszych panów wymyśliło małe kwadraty rozkoszyFood See All »5 stycznia, 20216 stycznia, 2021 “Przez cztery lata moją codziennością była wielka niewiadoma” “Nagle, z dnia na dzień, obcokrajowcy zaczęli być postrzegani jako źródło zarazy” – mówi Maja Sontag, która od ponad5 grudnia, 20205 grudnia, 2020 Mariusz Szczygieł: Szukam zaczepki Dlaczego nie da się uciec od siebie samego? Kim jest pisarz? W jakiej kondycji jest reportaż? I czym kusi7 listopada, 20208 listopada, 2020 “Problem z dostępem do wody będzie się nasilał” – mówi ekohydrolog, dr Sebastian Szklarek Z naukowcem z Polskiej Akademii Nauk rozmawiamy o tym, w jaki sposób podlewając trawnik wpływamy na cały świat i3 października, 20207 października, 2020 “Podróż może zbliżyć nas do szczęścia, uświadamiając nam, że w naszym życiu coś nie gra” Podróż jest jak lustro, w którym oglądamy wspaniałości świata wokół, ale też i samych siebie – mówi Katarzyna Boni,
Felietony Listy ze Słowenii #16. Jestem fajfoklokiem Kawosze mają w Słowenii raj. Miłośnicy herbaty – piekło Więcej16 stycznia, 202115 stycznia, 2021
2 stycznia, 20211 stycznia, 2021 Pan con tomate, czyli prawdziwy smak Hiszpanii Ze zwykłej grzanki z Hiszpanie uczynili dzieło sztuki. Choć nazwali je prosto: pan con tomate – chleb z pomidorami
5 grudnia, 20204 grudnia, 2020 Bolo de mel. Portugalski sposób na Święta Portugalczycy ten piernik z trzcinową melasą pokochali całym sercem. I trudno im się dziwić
7 listopada, 202016 listopada, 2020 Kurczak w czekoladzie Mole poblano – aromatyczny, pikantny sos z czekolady – uważany jest dziś za kulturowe dziedzictwo Meksykanów
7 listopada, 20207 listopada, 2020 Pastel del bordallo. Nowy smak Portugalii Dwóch starszych panów wymyśliło małe kwadraty rozkoszy
5 stycznia, 20216 stycznia, 2021 “Przez cztery lata moją codziennością była wielka niewiadoma” “Nagle, z dnia na dzień, obcokrajowcy zaczęli być postrzegani jako źródło zarazy” – mówi Maja Sontag, która od ponad
5 grudnia, 20205 grudnia, 2020 Mariusz Szczygieł: Szukam zaczepki Dlaczego nie da się uciec od siebie samego? Kim jest pisarz? W jakiej kondycji jest reportaż? I czym kusi
7 listopada, 20208 listopada, 2020 “Problem z dostępem do wody będzie się nasilał” – mówi ekohydrolog, dr Sebastian Szklarek Z naukowcem z Polskiej Akademii Nauk rozmawiamy o tym, w jaki sposób podlewając trawnik wpływamy na cały świat i
3 października, 20207 października, 2020 “Podróż może zbliżyć nas do szczęścia, uświadamiając nam, że w naszym życiu coś nie gra” Podróż jest jak lustro, w którym oglądamy wspaniałości świata wokół, ale też i samych siebie – mówi Katarzyna Boni,