Słoweńcy mają nie tylko swój własny dzień zakochanych, ale nawet własny miłosny język
13 marca, 2021
Weekly Popular
“Notatki z terenu” są opowieścią o doświadczaniu życia w skali mikro
8 maja, 2021
Do Kadyksu przyjeżdża się po to, by po prostu tu pobyć
23 grudnia, 2023
Proponujemy Wam tytuły, które są podróżą przez zmysłowość, ale też podróżą przez miejsca
6 lutego, 2021
Editors' Picks
13 marca, 2021
Taras Swedbanku w Wilnie. Nie będziecie chcieli stąd odejść
Poznajcie najmniej turystyczne miejsce Wilna.
13 marca, 2021
Słodki smak Dubaju
Karak musi być bardzo, bardzo gorący. Pół populacji Dubaju ma więc poparzony język. A ja wraz z nią
6 marca, 2021
Wiosenne zmiany
Pierwszy blog podróżniczy powstał niecałe 30 lat temu. Tradycja podróżniczego pisarstwa ma jednak tysiące lat
6 marca, 2021
Zapomnij o Krzywej Wieży! Mniej znane ścieżki Pizy
Wędrówka przez Pizę w poszukiwaniu muralu Keitha Haringa – jednego z ważniejszych artystów street artu
6 marca, 2021
Stałam się herbatą
“Parzenie herbaty może być okazją do skupienia się na prostych życiowych czynnościach” – mówi Basia Korona, członkini Towarzystwa Herbacianego i właścicielka herbaciarni
The Latest
See All » Ślęczę nad komputerem, pisząc tekst i co jakiś czas sięgając po kubek z kawą. Jestem członkiem plemienia, które zniszczyło kawiarniane życie
4 lipca, 2020
Sadzonka z drzewa, pod którym siedział Budda, jest najstarszym na świecie drzewem o udokumentowanej historii
4 lipca, 2020
Wygląda na to, że pandemia przeszła do historii. Jeżeli nawet nie w rzeczywistości, to z pewnością w naszych umysłach
27 czerwca, 2020
Dzień zaczynam od czynności, którą ludzie powtarzają tu od tysięcy lat. Otwieram okiennice.
19 czerwca, 2020
Istotą podróży są opowieści. W naszym nowym magazynie o podróżowaniu znajdziecie ich mnóstwo
6 czerwca, 2020
Nie czekam na świat po epidemii, ale nie tęsknię też za rzeczywistością sprzed epidemii. Rozpędzony mechanizm kupowania i gromadzenia doprowadził do szóstego masowego wymierania gatunków – mówi pisarz, Robert Rient
6 czerwca, 2020
Czas jest przyjacielem wędrowca. Sprzyja uważnemu podróżowaniu
6 czerwca, 2020
Włoski specjał z kawy, czekolady i śmietanki prowadzi wprost do kulinarnego nieba
6 czerwca, 2020

O nas
Popularne
Najnowsze wywiady
Paryż. Miasto pod miastem
Podróż po stacjach paryskiego metra pozwala spojrzeć na stolicę Francji
“Nauczyłem się doceniać bliskie wycieczki”. Stoik w podróży
Wszystko, co mogą nam dać podróże w wielkiej skali, może
Lubię opowiadać historie
Bartek Kieżun znalazł sposób na to, by z podróżowania uczynić
Newsletter
Aktualności, inspiracje, porady.Liczba tygodnia