Suggestions

  • Autorzy
  • Blog
  • Home Grid
  • Home Newspaper
  • Home Simple
  • Homepage
  • Kontakt
  • Newsletter
  • O nas
  • Polityka Cookies
  • Polityka prywatności
  • Sample Page
  • Współpraca

Magazyn o uważnym podróżowaniu

  • O nas
  • Miejsca
  • Spektrum
  • Rozmowy
  • Felietony
  • Zoom
  • Smaki
  • Kultura

kultura

Zanim wypijesz dziś pierwszą kawę

4 lipca, 20202 lutego, 2021
Kultura

Ślęczę nad komputerem, pisząc tekst i co jakiś czas sięgając po kubek z kawą. Jestem członkiem plemienia, które zniszczyło kawiarniane życie

Czytaj dalej »

Chodzenie i myślenie. O pieszych wędrówkach

Te dwie książki są dla tych, dla których chodzenie jest wartością samą

5 września, 20206 września, 2020

The Monocle Book of Japan – nowe spojrzenie na Japonię

Zastanawiałem się, jaki jest sens robienia z turystycznego przewodnika albumu, aż nadszedł

3 października, 202010 października, 2020

Paul Bowles był podróżnikiem, jakich dziś już nie ma

Ta książka jest świadectwem dawno minionego świata

6 czerwca, 202026 listopada, 2020

Najciekawszy mural na gdańskiej Zaspie

5 września, 20205 września, 2020
Kultura

Z parzenia herbaty Japończycy uczynili życiową filozofię

O “Księdze herbaty” Okakura Kakuzō pisze Karolina Rychter

6 marca, 20215 marca, 2021
mural w słowenii, kultura
Felietony

Listy ze Słowenii #18. Dzień kultury

Słowenia jest prawdopodobnie jedynym państwem na świecie, w którym uznano, że kultura zasługuje na dzień wolny od pracy

13 lutego, 202112 lutego, 2021
Kultura

Sześć zmysłowych filmów, po których zobaczeniu nic już nie będzie takie same

Proponujemy Wam tytuły, które są podróżą przez zmysłowość, ale też podróżą przez miejsca

6 lutego, 202121 lutego, 2021
Kultura

Pierwszy łyk piwa i inne drobne przyjemności

Książka Philippe’a Delerma, jak mało która nadaje się na podarunek dla tych, których kochamy

5 grudnia, 20204 grudnia, 2020
Kultura

Smak odnaleziony. Esencja włoskich wspomnień

Książka “Tutto bene” przybliża włoski sposób na najsmaczniejsze i najbardziej poprawiające humor jedzenie na świecie

7 listopada, 20207 listopada, 2020

O nas

W redakcji Travel Magazine wierzymy, że uważne podróżowanie potrafi zmienić rzeczywistość na lepsze. Jest przecież jedną z form opowiadania o świecie. A to z opowieści biorą się wszystkie zmiany. Z opowieści rodzi się wiedza.

Popularne

01

Stałam się herbatą

02

Biuletyn Travel Magazine. Wydanie pierwsze

03

Wiosenne zmiany

Najnowsze wywiady

Stałam się herbatą

“Parzenie herbaty może być okazją do skupienia się na prostych

Jak wybrać się w erotyczną podróż

Jeżeli kobieta nie przeżywa orgazmu, odpowiedzialność za to w wielu

Maja Sontag podróżuje motocyklem przez świat

“Przez cztery lata moją codziennością była wielka niewiadoma”

“Nagle, z dnia na dzień, obcokrajowcy zaczęli być postrzegani jako

Newsletter

Aktualności, inspiracje, porady.

Liczba tygodnia

Autorzy

  • Michał Głombiowski

    Michał Głombiowski

    Wiosenne zmiany
  • Redakcja

    Redakcja

    Zapomnij o Krzywej Wieży! Mniej znane ścieżki Pizy
  • Damian Buraczewski

    Damian Buraczewski

    Listy ze Słowenii #19. Fałszywy przyjaciel
  • Anna Janowska

    Anna Janowska

    Seks w kamieniu
  • Karolina Rychter

    Karolina Rychter

    Z parzenia herbaty Japończycy uczynili życiową filozofię

W numerze

podróże erotyczne
Majańskie Księżniczki Trans - Gwatemala

© 2020 - WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
Podróżowanie jest jedną z form opowiadania o świecie. Sposobem na łączenie kultury i osób. Chcemy zapewnić naszym Czytelnikom nowe spojrzenie, zachęcając do wolniejszej i bardziej uważnej podróży.

  • O nas
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Autorzy
  • Polityka prywatności

Chętnie komentowane

Listy ze Słowenii #1: “Mój” Tito

  • O nas
  • Miejsca
  • Spektrum
  • Rozmowy
  • Felietony
  • Zoom
  • Smaki
  • Kultura
Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.