Słoweńcy mają nie tylko swój własny dzień zakochanych, ale nawet własny miłosny język
13 marca, 2021
Weekly Popular
“Notatki z terenu” są opowieścią o doświadczaniu życia w skali mikro
8 maja, 2021
Proponujemy Wam tytuły, które są podróżą przez zmysłowość, ale też podróżą przez miejsca
6 lutego, 2021
Do Kadyksu przyjeżdża się po to, by po prostu tu pobyć
23 grudnia, 2023
Editors' Picks
13 marca, 2021
Taras Swedbanku w Wilnie. Nie będziecie chcieli stąd odejść
Poznajcie najmniej turystyczne miejsce Wilna.
13 marca, 2021
Słodki smak Dubaju
Karak musi być bardzo, bardzo gorący. Pół populacji Dubaju ma więc poparzony język. A ja wraz z nią
6 marca, 2021
Wiosenne zmiany
Pierwszy blog podróżniczy powstał niecałe 30 lat temu. Tradycja podróżniczego pisarstwa ma jednak tysiące lat
6 marca, 2021
Zapomnij o Krzywej Wieży! Mniej znane ścieżki Pizy
Wędrówka przez Pizę w poszukiwaniu muralu Keitha Haringa – jednego z ważniejszych artystów street artu
6 marca, 2021
Stałam się herbatą
“Parzenie herbaty może być okazją do skupienia się na prostych życiowych czynnościach” – mówi Basia Korona, członkini Towarzystwa Herbacianego i właścicielka herbaciarni
The Latest
See All » Dlaczego nie da się uciec od siebie samego? Kim jest pisarz? W jakiej kondycji jest reportaż? I czym kusi Japonia – rozmawiamy z reporterem, Mariuszem Szczygłem
5 grudnia, 2020
Przeglądając artykuły z tego numeru, zorientowałem się, że duża ich część traktuje o jedzeniu, kuchni i smakach
5 grudnia, 2020
Jeszcze latem zdawało się, że wszystko powoli wraca do normy. Wzmożona fala pandemii pozbawiła nas jednak złudzeń. Większość z nas o podróżowaniu może na razie zapomnieć. A nie jest to przecież jedyny
5 grudnia, 2020
Podnosi odporność, obniża stres i nie jest magiczną pigułką z apteki. Jest lasem
5 grudnia, 2020
Pieczona szynka lub faszerowany indyk? To przeszłość. Dziś w Boże Narodzenie Amerykanie pochylają się nad chińskimi potrawami
5 grudnia, 2020
Jedyny niezmienny punkt na plaży w Osetniku to szczątki dawnego buczka mgłowego. Niegdyś chronił przed zagubieniem statki.
5 grudnia, 2020
W Słowenii “wesoły grudzień” trwał zawsze w najlepsze jeszcze w styczniu. Tym razem nikomu nie jest do śmiechu
5 grudnia, 2020
Każdego grudnia na ulicy niemieckiego miasta pojawia się kilkutonowe ciasto. Upolowanie jego kawałka należy do bożonarodzeniowej tradycji
5 grudnia, 2020

O nas
Popularne
Najnowsze wywiady
Paryż. Miasto pod miastem
Podróż po stacjach paryskiego metra pozwala spojrzeć na stolicę Francji
“Nauczyłem się doceniać bliskie wycieczki”. Stoik w podróży
Wszystko, co mogą nam dać podróże w wielkiej skali, może
Lubię opowiadać historie
Bartek Kieżun znalazł sposób na to, by z podróżowania uczynić
Newsletter
Aktualności, inspiracje, porady.Liczba tygodnia