Słoweńcy mają nie tylko swój własny dzień zakochanych, ale nawet własny miłosny język
13 marca, 2021
Weekly Popular
“Notatki z terenu” są opowieścią o doświadczaniu życia w skali mikro
8 maja, 2021
Do Kadyksu przyjeżdża się po to, by po prostu tu pobyć
23 grudnia, 2023
Proponujemy Wam tytuły, które są podróżą przez zmysłowość, ale też podróżą przez miejsca
6 lutego, 2021
Editors' Picks
13 marca, 2021
Taras Swedbanku w Wilnie. Nie będziecie chcieli stąd odejść
Poznajcie najmniej turystyczne miejsce Wilna.
13 marca, 2021
Słodki smak Dubaju
Karak musi być bardzo, bardzo gorący. Pół populacji Dubaju ma więc poparzony język. A ja wraz z nią
6 marca, 2021
Wiosenne zmiany
Pierwszy blog podróżniczy powstał niecałe 30 lat temu. Tradycja podróżniczego pisarstwa ma jednak tysiące lat
6 marca, 2021
Zapomnij o Krzywej Wieży! Mniej znane ścieżki Pizy
Wędrówka przez Pizę w poszukiwaniu muralu Keitha Haringa – jednego z ważniejszych artystów street artu
6 marca, 2021
Stałam się herbatą
“Parzenie herbaty może być okazją do skupienia się na prostych życiowych czynnościach” – mówi Basia Korona, członkini Towarzystwa Herbacianego i właścicielka herbaciarni
The Latest
See All » Dobry podróżnik nie ma ustalonych planów i nie zależy mu na dotarciu do celu
4 lipca, 2020
Swoją wyjątkową czystość pirańska sól zawdzięcza pewnemu sekretowi
4 lipca, 2020
Gdy pierwsza miłość do żony wygasła, Albert Einstein okazał się niezłym dupkiem
4 lipca, 2020
Bouillabaisse wymawia się „bujabes”. Koniecznie przez „s”, a nie przez „z”, żeby zamiast typowego dania z Marsylii nie wyszło nam słowo sugerujące… „buja-pieprzenie”
4 lipca, 2020
Granice powoli otwierają się po pandemii, a podróżowanie znów staje się możliwe. Tylko jak pozbyć się lęku przed wyruszeniem w świat?
4 lipca, 2020
Ubrany w trampki, sportowe szorty oraz biały T-shirt mężczyzna trzymał odbezpieczony automat i sprawiał wrażenie, że umie się nim posługiwać
4 lipca, 2020
Nasz fotograf odwiedził pustelnika żyjącego w odległej dolinie Libanu
4 lipca, 2020
Są szerzej nieznane, a potrafią osiągnąć kulinarne wyżyny
4 lipca, 2020

O nas
Popularne
Najnowsze wywiady
Paryż. Miasto pod miastem
Podróż po stacjach paryskiego metra pozwala spojrzeć na stolicę Francji
“Nauczyłem się doceniać bliskie wycieczki”. Stoik w podróży
Wszystko, co mogą nam dać podróże w wielkiej skali, może
Lubię opowiadać historie
Bartek Kieżun znalazł sposób na to, by z podróżowania uczynić
Newsletter
Aktualności, inspiracje, porady.Liczba tygodnia