Weekly Popular

Editors' Picks

13 marca, 2021

Słodki smak Dubaju

Karak musi być bardzo, bardzo gorący. Pół populacji Dubaju ma więc poparzony język. A ja wraz z nią
6 marca, 2021

Wiosenne zmiany

Pierwszy blog podróżniczy powstał niecałe 30 lat temu. Tradycja podróżniczego pisarstwa ma jednak tysiące lat
6 marca, 2021

Stałam się herbatą

“Parzenie herbaty może być okazją do skupienia się na prostych życiowych czynnościach” – mówi Basia Korona, członkini Towarzystwa Herbacianego i właścicielka herbaciarni

Kraj nieustannego pośpiechu

„Szybko, szybko”, czyli ppalli, ppalli, to zwrot w Korei Południowej tak popularny, że wielu przybyszy bierze go za koreańskie „dzień dobry”
4 września, 2021

Churros. Ukochany smak Hiszpanii

Siedzę przy metalowym stoliku w Chocolatería San Gines w Madrycie, tłuszczę sobie palce churros i zastanawiam się, jak z dwóch najnudniejszych składników świata można wyczarować coś tak dobrego
4 września, 2021

Nie tylko przepisy

“Tokio. Kultowe przepisy” można traktować jako książkę kucharską, ale sporo radości daje po prostu niespieszne przerzucanie jej kartek.
28 sierpnia, 2021
Logo Black

O nas

Najnowsze wywiady

Newsletter

Aktualności, inspiracje, porady.

Liczba tygodnia

Musztardowe Czarne Minimalistyczne Etsy Sklep Ikona2