Słoweńcy mają nie tylko swój własny dzień zakochanych, ale nawet własny miłosny język
13 marca, 2021
Weekly Popular
“Notatki z terenu” są opowieścią o doświadczaniu życia w skali mikro
8 maja, 2021
Proponujemy Wam tytuły, które są podróżą przez zmysłowość, ale też podróżą przez miejsca
6 lutego, 2021
Do Kadyksu przyjeżdża się po to, by po prostu tu pobyć
23 grudnia, 2023
Editors' Picks
13 marca, 2021
Taras Swedbanku w Wilnie. Nie będziecie chcieli stąd odejść
Poznajcie najmniej turystyczne miejsce Wilna.
13 marca, 2021
Słodki smak Dubaju
Karak musi być bardzo, bardzo gorący. Pół populacji Dubaju ma więc poparzony język. A ja wraz z nią
6 marca, 2021
Wiosenne zmiany
Pierwszy blog podróżniczy powstał niecałe 30 lat temu. Tradycja podróżniczego pisarstwa ma jednak tysiące lat
6 marca, 2021
Zapomnij o Krzywej Wieży! Mniej znane ścieżki Pizy
Wędrówka przez Pizę w poszukiwaniu muralu Keitha Haringa – jednego z ważniejszych artystów street artu
6 marca, 2021
Stałam się herbatą
“Parzenie herbaty może być okazją do skupienia się na prostych życiowych czynnościach” – mówi Basia Korona, członkini Towarzystwa Herbacianego i właścicielka herbaciarni
The Latest
See All » Łyna, kajaki i kilka godzin w otoczeniu przyrody. Wiemy, jak spędzić idealny dzień na Warmii
12 sierpnia, 2023
Powódź w Słowenii. O aktualnej sytuacji pisze nasz korespondent, Damian Buraczewski
12 sierpnia, 2023
MulitPass linii Wizz Air ma nieco wad i kilka zalet. Najważniejsza z nich to nie potencjalne oszczędności ani wygoda, lecz rodzące się, łobuzerskie poczucie przygody
9 sierpnia, 2023
Jak najdalej zaszliście na piechotę w ciągu jednego dnia? Kilka kilometrów? Kilkanaście? A może raczej paręset metrów?
5 sierpnia, 2023
Świat niczym z “Sukcesji”, historia trudnej miłości i piękna rzymska opowieść
5 sierpnia, 2023
Z komarami tygrysimi, którymi tak straszą media, w Słowenii mam do czynienia od lat
29 lipca, 2023
Natura nie jest naszą własnością – przypominają rdzenni mieszkańcy Kolumbii. Na ich wniosek dostęp do głównej atrakcji turystycznej kraju jest regularnie ograniczany
22 lipca, 2023
„Latem we wszystkich domach robi się gazpacho” – twierdzi Cristina, kucharka z Estremadury. Czym różni się ono od salmorejo i jak je przygotować? Pisze Julia Zabrodzka
15 lipca, 2023

O nas
Popularne
Najnowsze wywiady
Paryż. Miasto pod miastem
Podróż po stacjach paryskiego metra pozwala spojrzeć na stolicę Francji
“Nauczyłem się doceniać bliskie wycieczki”. Stoik w podróży
Wszystko, co mogą nam dać podróże w wielkiej skali, może
Lubię opowiadać historie
Bartek Kieżun znalazł sposób na to, by z podróżowania uczynić
Newsletter
Aktualności, inspiracje, porady.Liczba tygodnia