Proponowane

  • Autorzy
  • Blog
  • Home Grid
  • Home Newspaper
  • Home Simple
  • Homepage
  • Konkursy – regulaminy
  • Log In
  • Member Directory
  • My Account
  • My Profile
  • Napisz do nas!
  • Newsletter
  • O nas
  • Polityka Cookies
  • Polityka prywatności
  • Reset Password
  • Sample Page
  • Sign Up
  • Współpraca

Magazyn o uważnym podróżowaniu

  • O nas
  • Miejsca
    • lizbona mniej znana

      Lizbona z dala od tłumów

    • Hatta. Ukryte serce Dubaju

    • Budapeszteńskie nekropolie. Cmentarz to dobre miejsce dla żywych

  • Spektrum
    • turcja oko proroka

      Tureckie strachy: czego boją się Turcy

    • podróżowanie z psem

      Pyskiem do słońca

    • tayrona, kolumbia

      Tayrona: las, któremu wolno odpoczywać

  • Rozmowy
    • “Nauczyłem się doceniać bliskie wycieczki”. Stoik w podróży

    • Lubię opowiadać historie

    • Pojawią się zdjęcia. Zdjęcia śmierci

  • Felietony
    • neapol, napoli

      Zapomnij o doskonałości

    • Zarzecze. Historia pewnej utopii

    • dolina wipawy

      Jak wypromować się na Leonardo. Listy ze Słowenii #88

  • Zoom
    • djerbahood, djerba, tunezja

      Zdjęcie tygodnia: Djerbahood. Centrum malarstwa ulicznego

    • Śpiący pielgrzym, czyli jak nie podpisywać zdjęć

    • O zdjęciach, których nie zrobiłam

  • Smaki
    • prosciutto e melone

      Starożytni byli przekonani o leczniczej mocy szynki i melona. Czemu mielibyśmy im nie wierzyć?

    • gazpacho

      Salmorejo, gazpacho i inne pomidorowe cuda

    • Turecki narkotyk. Wszystko, co musisz wiedzieć o tureckiej herbacie

  • Kultura
    • przejścia recenzja

      “Przejścia”. Szczera opowieść o miłosnym trójkącie

    • milagro. dziennik kubański

      Co czytać w tym miesiącu. Książki listopada

    • “Poprzednie życie”, intymna opowieść o niespełnionej miłości

  • Newsletter

boże narodzenie

Bolo de mel. Portugalski sposób na Święta

5 grudnia, 2020
Smaki

Portugalczycy ten piernik z trzcinową melasą pokochali całym sercem. I trudno im się dziwić

Czytaj dalej »

Jak świętować w schowku na szczotki. Listy ze Słowenii #12

W Słowenii “wesoły grudzień” trwał zawsze w najlepsze jeszcze w styczniu. Tym

5 grudnia, 2020

Podarownik świąteczny

Prezentujemy Wam zestaw redakcyjnych pomysłów na Boże Narodzenie

5 grudnia, 2020

Jak chińskie jedzenie zmieniło amerykańską tradycję

Pieczona szynka lub faszerowany indyk? To przeszłość. Dziś w Boże Narodzenie Amerykanie

5 grudnia, 2020

Drezno. Największa strucla świata

Każdego grudnia na ulicy niemieckiego miasta pojawia się kilkutonowe ciasto. Upolowanie jego

5 grudnia, 2020
Spektrum

Boże Narodzenie? Rozpal gigantyczny ogień!

W centralnej Portugali narodziny Jezusa wita się ogromnymi ogniskami

24 grudnia, 2022
pieczone kasztany sprzedawane na ulicznym stoisku
Smaki

Święta bez poparzonych palców, to nie Święta!

Zapach pieczonych kasztanów u tysięcy ludzi budzi świąteczną nostalgię

18 grudnia, 2021

O nas

W redakcji Travel Magazine wierzymy, że uważne podróżowanie potrafi zmienić rzeczywistość na lepsze. Jest przecież jedną z form opowiadania o świecie. A to z opowieści biorą się wszystkie zmiany. Z opowieści rodzi się wiedza.

Popularne

słuchawki i pusta kartka
01

Książka o słuchaniu

djerbahood, djerba, tunezja
02

Zdjęcie tygodnia: Djerbahood. Centrum malarstwa ulicznego

03

Pierwszy łyk piwa i inne drobne przyjemności

Najnowsze wywiady

“Nauczyłem się doceniać bliskie wycieczki”. Stoik w podróży

Wszystko, co mogą nam dać podróże w wielkiej skali, może

Lubię opowiadać historie

Bartek Kieżun znalazł sposób na to, by z podróżowania uczynić

Pojawią się zdjęcia. Zdjęcia śmierci

Dlaczego na polskiej granicy wybuchł kryzys migracyjny, co będzie dalej

Newsletter

Aktualności, inspiracje, porady.

Liczba tygodnia

Liczba tygodnia

Autorzy

  • Michał Głombiowski

    Zapomnij o doskonałości
  • Travel Magazine

    Zdjęcie tygodnia: Djerbahood. Centrum malarstwa ulicznego
  • Damian Buraczewski

    Jak wypromować się na Leonardo. Listy ze Słowenii #88
  • Julia Zabrodzka

    Lizbona z dala od tłumów
  • Anna Janowska

    Elfer znaczy 11. Wędrówka po Dolinie Stubai

W numerze

djerbahood, djerba, tunezja

© 2023 - WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
Podróżowanie jest jedną z form opowiadania o świecie. Sposobem na łączenie kultury i osób. Chcemy zapewnić Czytelnikom nowe spojrzenie, zachęcając do wolniejszej i bardziej uważnej podróży.

  • O nas
  • Współpraca
  • Napisz do nas!
  • Autorzy
  • Polityka prywatności

Chętnie komentowane

Jak mieć swojego własnego Tito. Listy ze Słowenii #1

  • O nas
  • Miejsca
    • lizbona mniej znana

      Lizbona z dala od tłumów

    • Hatta. Ukryte serce Dubaju

    • Budapeszteńskie nekropolie. Cmentarz to dobre miejsce dla żywych

  • Spektrum
    • turcja oko proroka

      Tureckie strachy: czego boją się Turcy

    • podróżowanie z psem

      Pyskiem do słońca

    • tayrona, kolumbia

      Tayrona: las, któremu wolno odpoczywać

  • Rozmowy
    • “Nauczyłem się doceniać bliskie wycieczki”. Stoik w podróży

    • Lubię opowiadać historie

    • Pojawią się zdjęcia. Zdjęcia śmierci

  • Felietony
    • neapol, napoli

      Zapomnij o doskonałości

    • Zarzecze. Historia pewnej utopii

    • dolina wipawy

      Jak wypromować się na Leonardo. Listy ze Słowenii #88

  • Zoom
    • djerbahood, djerba, tunezja

      Zdjęcie tygodnia: Djerbahood. Centrum malarstwa ulicznego

    • Śpiący pielgrzym, czyli jak nie podpisywać zdjęć

    • O zdjęciach, których nie zrobiłam

  • Smaki
    • prosciutto e melone

      Starożytni byli przekonani o leczniczej mocy szynki i melona. Czemu mielibyśmy im nie wierzyć?

    • gazpacho

      Salmorejo, gazpacho i inne pomidorowe cuda

    • Turecki narkotyk. Wszystko, co musisz wiedzieć o tureckiej herbacie

  • Kultura
    • przejścia recenzja

      “Przejścia”. Szczera opowieść o miłosnym trójkącie

    • milagro. dziennik kubański

      Co czytać w tym miesiącu. Książki listopada

    • “Poprzednie życie”, intymna opowieść o niespełnionej miłości

  • Newsletter